Op dinsdag speelde de meeste deelnemende basisscholen de laatste speelronde. Zo voetbalde de Internationale School een wedstrijd tegen de Zandberg. Deze is helaas verloren met 17-5, maar ondanks dat had het sportieve team een leuk seizoen. Ook De Griffioen speelde haar laatste spel tegen de Hoogakker. Het was een vermakelijke wedstrijd met hoge intensiteit en weinig wissels. Al met al een sportieve wedstrijd die duidde in een overwinning voor het thuisteam met 15-8.

De Weerijs speelde een wedstrijd tegen de Eerste Rith. De scheidsrechter begon met een uitleg over de spelregels en zo gingen de spelers fris van start met het duel. In de eerste helft brachten de toeschouwers veel moed in de wedstrijd, die erg gelijk op ging. De ruststand duidde in een 1-2. De teams namen tijd voor een strategie overleg en de tweede helft kon weer van start gaan. Waar de doelpunten in de eerste helft uitbleven, vielen er meer in de tweede helft. Het werd uiteindelijk 3-8.

Op woensdag stonden de teams in Geertruidenberg weer te trappelen om te beginnen. Met het mooie weer werden vijf wedstrijden gespeeld en één inhaalwedstrijd. Hoge Waai 7 trapte in de regentenstraat af tegen Ruif 7B. Het uit team begon erg sterk en scoorde in de eerste twintig minuten meerdere keren. Richting het einde kwam Hoge Waai terug en wisten ze de bal meerdere keren in het net te schoppen. Het eindigde in een uitslag van 12-4. Wilsdonck 7 speelde een wedstrijd tegen Biekorf 7A. Het thuisteam hield zichzelf sterk in de eerste helft en de tegenpartij kreeg weinig kansen om te scoren. Dit draaide in de tweede helft om en Biekorf 7A maakt een aantal mooie doelpunten. Toch wist Wilsdonck er nog eentje te scoren en werd het 1-7.

Op donderdag speelde de meiden van OLV een wedstrijd tegen Brederocollege, een duel die pas in de eindfase werd beslist. Het stond een geruime tijd 5-4 en ging dus gelijk op. Aan het einde maakte OLV het verschil en liep de stand uit tot een 8-4. De Dames van Christoffel kwamen met grote getallen naar de wedstrijd toe, waardoor het team veel wissels had. De Rotonde had maar vijf spelers en zo werd het een zware wedstrijd zonder wissels. Beide teams gaven alles wat ze hadden en hielden het goed vol. Het werd 10-3.

Bij de jongens werd er ook een wedstrijd gespeeld tussen Brederocollege en OLV Lyceum. De wedstrijd begon spannend met twee gewaagde teams. Toch kregen de mannen van OLV uiteindelijk de bovenhand en liep de score uit in een 8-28. Tussen Christoffel en de Rotonde ging het de gehele spel gelijk op. Beide teams konden goed voetballen en scoorde mooie goals. Het team van Christoffel speelde in de laatste minuten beter dan de Rotonde en daardoor gingen zij er met de winst vandoor. Het werd 16-13.

De meeste teams hebben hun laatste wedstrijd gespeeld voor de finaledagen. Enkele gaan nog de inhaalronde in op 10 en 12 mei. In Geertruidenberg spelen ze hun laatste ronde op 11 mei. Voor nu wensen wij, vanuit NAC Maatschappelijk, jullie een hele fijne vakantie!